Flexibel en veelzijdig

Waarom een flexibele Chef?

Je hebt een restaurant of werkt er, en je hebt een uitdaging met het invullen en compleet maken van de roosters. Het is druk, er is een collega ziek, de chef of een van de koks heeft vakantie. Uitdagingen die we allemaal wel kennen. Het restaurant moet open blijven met de kwaliteit en service waar je bekend om staat. Dat is het moment om een flexibele freelance Chef in te huren. De Chef gaat in gesprek over wat er van hem verwacht wordt en gaat aan de slag binnen de wensen van de opdrachtgever.

Een Chef? ik heb alleen maar een kok nodig.

Ja, een Chef. Een Chef is allround, assertief, bekend met een groot scala aan bereidingstechnieken, heeft kennis van hygiëne en kan na een minimale uitleg en begeleiding meedraaien in iedere keuken. Veel koks met slechts enkele jaren ervaring, basis koks en zelfstandig werkend koks, hebben een langere periode van begeleiding nodig. Als je al een krappe bezetting hebt zit je niet te wachten op een inwerkperiode van enkele weken zoals gebruikelijk bij een nieuwe werknemer. Daarom kies je voor een chef die bekend is met verschillende keukens, zich snel aanpast aan de situatie, snel kan schakelen bij drukte en zijn hand niet omdraait voor een uitdaging.

Help, ik mis structuur en leiding in mijn keuken!

Laat de Chef er naar kijken. Een gestructureerde keuken waarbij het hele proces van ontwikkelen, bestellen, productie en uitgifte in kaart zijn gebracht en geoptimaliseerd. Een keuken waarbij de kosten inzichtelijk en beheersbaar zijn. Dat wil toch iedereen. Ook leiding, begeleiding en coaching zijn onmisbaar in iedere keuken. Is het bij jou goed georganiseerd en kent iedereen zijn taken en verantwoordelijkheden?

Ik wil het niveau en de kennis in mijn keuken een boost geven.

Stel doelen of laat je medewerkers zelf bepalen wat ze willen leren. De Chef legt deze onderwerpen uit, en laat de medewerker leren op zijn eigen manier. Geen boekjes maar gewoon in de praktijk, direct toepasbaar. Natuurlijk kan dit ook aan de hand van menu’s. Ieder menu wordt iets ingewikkelder, en zo groeit het hele team mee. Ze zullen je belonen met een hogere productiviteit, motivatie en positieve werkhouding. Heb jij zelf de mankracht om dit te realiseren of is je eigen chef hier te druk voor? Precies, de juiste freelance chef kan hierbij helpen.

Een flexibele sparring partner

Geen inspiratie of heb je juist nieuwe ideeën? Wil je een frisse blik of inzichten in mogelijke punten van verbetering? Ben je zelf die chef-kok die tijd te kort komt voor alle werkzaamheden naast het koken, dan laat je je gewoon helpen met het bedenken en uitwerken van nieuwe gerechten. Je behoudt zelf de controle, maar krijgt een extra paar handen en iemand om op gelijk niveau meer te sparren met ideeën. Passend binnen je eigen bedrijf, concept en werkwijzen. Heerlijk om iemand achter de hand te hebben die Chef’s taken over kan nemen wanneer nodig.

Je zit nergens aan vast

Tegenwoordig maken veel bedrijven gebruik van een flexibele schil van medewerkers en dat is niet zonder reden. Deze medewerkers zijn vaak part-time of ingehuurd bij een uitzendbureau. Steeds meer maken ook gebruik van freelance gastheren, gastvrouwen en koks. Veel van deze krachten worden uitgezonden door tussenpersonen en detacheringsbureaus. Het voordeel hiervan is dat de door jou gevraagde diensten meestal wel ingevuld worden. Het nadeel is dat je vaak andere krachten krijgt die niet bekend zijn met je bedrijf.

Belangrijk is het dus om een relatie op te bouwen met de medewerkers in je poule zodat deze graag voor je komen werken, juist wanneer jij dat zelf nodig hebt! Zo bespaart de ondernemer of jijzelf dus kosten in de rustige perioden, en heb je bij drukte extra handjes die je bedrijf al kennen.
Natuurlijk kan dit ook op leidinggevend niveau. Denk hierbij aan extra inzet en ondersteuning van bedrijfsleiders, managers en chefs.